Romanian Solidarity Action for Ukrainian Artists

Supported by the Association of Romanian Contemporary Art Galleries
Considering all the recent political events, now as never before we must unite against Russian aggression and remain strongly committed to supporting Ukraine. We consider that the best we can do from abroad for Ukrainian local art scene is to create opportunities for artists and practitioners to live and work in safe places, in a caring and supportive community.
We are inviting artists in the areas of the visual and performing arts, film-making, research, sound or any other disciplines to be part of this programme that will take place in Bucharest, Cluj and Timisoara starting today, February 24.
We will provide accommodation and financial support during the stay. Each artist will be supported according to their individual needs.
There will be no formal obligations, but we are happy to support your artistic practice in any possible way.
Due to this state of emergency, please only send us your interest to: [email protected]
 
Please contact us if you need any other details!
 
Румунська акція солідарності з українськими митцями
За підтримки Асоціації румунських галерей сучасного мистецтва
Враховуючи всі останні політичні події, зараз, як ніколи, ми повинні об’єднатися проти російської агресії та залишатися твердо відданими підтримці України. Ми вважаємо, що найкраще, що ми зараз можемо зробити з-за кордону для української мистецької спільноти — це створити можливості для художників і практиків жити та працювати в безпечних умовах, у турботі та за підтримки місцевої спільноти.
Ми запрошуємо митців у сферах візуального та виконавського мистецтва, кіно, дослідження, звуку чи будь-яких інших дисциплін взяти участь у цій програмі, яка стартує від сьогодні, 24 лютого, у Бухаресті, Клужі та Тімішоарі.
Ми забезпечимо проживання та фінансову підтримку перебування. Кожен художник буде підтриманий відповідно до його індивідуальних потреб.
Формальних зобов’язань не буде, ми раді підтримати вашу мистецьку практику будь-яким можливим способом.
У зв’язку з цим надзвичайним станом, будь ласка, надсилайте нам свою зацікавленість лише на: [email protected]
Будь ласка, зв'яжіться з нами, якщо вам потрібні інші деталі!
Асоціація румунських галерей сучасного мистецтва
 
Translation by Pavel Braila. 
25 March 2022
of 65